2 Temmuz 2018 Pazartesi

Beni Böyle Sev Seveceksen



 
Merhaba
Son zamanlarda çevremde gözlemlediğim ve üzüldüğüm bir durumu hatırlattı bana Cemal Süreya'nın bu cümlesi. Her taraftan özellikle kadınlara yönelik bir bombardıman var. "Genç ve güzel olmalısın, eğer olmazsan seni kimse beğenmez, sevmez, genç ve güzel olursan değerlisin" . Gerçekten çok üzülüyorum. Ambalajımız olan fiziksel özelliklerimizle o kadar meşgulüz ki içimizle ilgilenmiyoruz.
Şimdi, bu güne kadar sevdiğiniz insanları bir düşünün. Dünyanın en güzel kadını ve ya erkeği miydiler? Muhtemelen cevabınız "hayır" olacaktır. Peki sıfır beden miydiler? Ya da vücut güzeli miydiler? Ya da size kendilerini sevdirmek için ne yaptılar? Muhtemelen hiç bir şey. Peki onları sevmediniz mi? 
Leyla ile Mecnun hikayesi geldi aklıma. Mecnun'u tanıyan bir adam Leyla'yı görünce hayal kırıklığına uğruyor "bu muydu uğruna mahvolduğun Leyla, pek te çirkinmiş" diyor.Mecnun da ona "Ah sen bir de benim gözümle görsen onu" diyor. Yani insan güzeli sevmez, sevdiğini güzel görür.
Ama şimdi etrafımıza şöyle bir baksak çok küçük yaşlardan itibaren tüm genç kızlarda bir güzellik kaygısı, bir çaba. Hepsine ulaşıp tek tek "işin özünü kaçırıyorsunuz" demek geliyor içimden. "Dudakların biraz daha etli olursa seni daha çok sevmez" demek istiyorum. Ya da "rejim yapmak uğruna psikolojini bozmaya değmez" demek istiyorum. Diyorum da gerçi. Tanıdığım kadınlara. Diyebildiklerime.
Tamam güzel olmaya çalışmaya karşı değilim asla. Bakımlı olmalı kadınlar ama kendilerini heba etmemeliler bence bu uğurda. Kendine bakmak, kendine ve çevrene saygıdır bence. Ama güzellik tek tip değildir ki. Aynı fabrikadan çıkmış gibi birbirine benzeyen tipler.
Güzel olursan daha değerli olmazsın. İnsan olursan değerli olursun. Seversen , sevilirsen değerlisindir. İnsanlara faydalı olabilirsen, birini gülümsetebilirsen, senin varlığın birini mutlu ediyorsa, araman birini sevindiriyorsa,sarılmana birinin ihtiyacı varsa,özleniyorsan değerlisindir. 
Lütfen surete o kadar değer vermeyelim öze değer verelim. Zaten en güzel, en zengin, en en en herşey de olsanız yalnız olursanız, sevmez sevilmezseniz hiç bir anlamı yoktur. Ve birisi sizi sevecekse eğer ne yaparsanız yapın sevecektir. Sevmeyecekse de paralasanız da kendinizi sevmeyecektir. Onun için rahat olun bence. Sadece güzel kadın değil güzel insan olmak için de çabalayalım:) 22.10.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kardeş Kıskançlığı

Kardeş Kıskançlığı Geçenlerde nereden geldiyse aklıma kızım yeni doğduğu zamanlarda yaşadığım kardeş kıskançlığı geldi. Öncelikle şunu b...