2 Temmuz 2018 Pazartesi

Hayal Gücümü Kaybettim Hükümsüzdür:))))

Günaydın
Dün sabah işe gitmek için hazırlanırken kızım da uyanmış yanımda resim yapıyordu. "Anne bak elektirik çarpmış bir uzaylı" dedi.Resmin üstünde yer alan resim. Altta da anne kelebek, yani ben "hadi kızım eve gidelim artık" diyormuşum. Çocuk kelebek Ezgi'de "hayır biraz daha gezelim" diyormuş.))) Ben de dedim ki "peki anne kelebeği mi dinlemişiz yoksa yavru kelebeği mi?", "eve gelmişiz" dedi.

 Aklıma Küçük Prens" romanında ki fil yutmuş boa yılanı hikayesi geldi. Çocuk babasına resmi gösterip sorar.Ne görüyorsun burada diye.
Babası da "şapka" der. Çocuk ise "hayır o fil yutmuş bir boa yılanı der.


Çocukların hayal gücü süper. Geçenlerde katıldığım bir seminerde konuşmacı bir resim gösterdi ve bize ne gördüğümüzü sordu. Bir çizgi ve bir yuvarlak dedi genelde insanlar ve konuşmacı dedi ki "bu konuda bir araştırma yapılmış. Yetişkinler genelde "bir çizgi ve yuvarlak" gördüklerini söylemişler. Ama çocuklar çok çok farklı cevaplar vermişler. Mesela "yuvarlak şapkanın içine gizlenmiş bir maymun,kuyruğu dışarda kalmış", "takla atan bir kaplumbağa" vb..... Aklınıza gelebilecek yüzlerce şey söylemişler. Büyüyünce hayal gücümüze ne oluyor? diye sordu sonra konuşmacı.


Gerçekten de neden kaybediyoruz hayal gücümüzü? 
30.12.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kardeş Kıskançlığı

Kardeş Kıskançlığı Geçenlerde nereden geldiyse aklıma kızım yeni doğduğu zamanlarda yaşadığım kardeş kıskançlığı geldi. Öncelikle şunu b...